TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in İran’a saldırısına tepki gösterdi, “Kabadayılık taslayan İsrail aslında ne yaptığının farkında değil. Kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor” dedi.
TC Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe’deki TC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 15.40’da başlayan toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu.
Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
“Gazze ve Batı Şeria başta olmak üzere Filistin topraklarında İsrail’in alçakça saldırıları altında türlü imkansızlıklar içinde Kurban Bayramı’nı idrak etmeye çalışan Filistinli kardeşlerimize muhabbetlerimi iletiyorum. Dernek, vakıf, hayırseverlerimizi de bu bayramda Filistin halkını yalnız bırakmadığı için tebrik ediyorum.
Bölgemizde bir süredir çok ciddi gerilim, çatışma, savaşlar yaşanıyor.
Rusya-Ukrayna savaşı her iki tarafı da yıpratan ağır sonuçlarıyla sürüyor. İsrail’in Gazze’deki soykırımı ile Lübnan ve Suriye’de gerçekleştirdiği pervasız eylemler hepimizin yüreğini kanatıyor.
Aynı İsrail şimdi de komşumuz İran’a karşı saldırı başlattı. Saldırının aslında çok kapsamlı, sinsi amaçları olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. En başından beri İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakere masasında yürütülmesi gerektiğini savunduk bugün de aynı noktadayız.
Şimdiye kadar Amerikan Başkanı sayın Trump, Pezeşkiyan, Putin, Sisi, II. Abdullah, Muhammed bin Selman, Şerif, Şara, Heysen bin Tamık, El Sabah, Sudani’nin de aralarında olduğu birçok liderle görüşmem oldu. Görüşmelerde İsrail’in artık haydutluğa varan saldırganlığının bölgemiz için oluşturduğu tehdit ve tehlikelere dikkat çektik. Türkiye olarak kolaylaştırıcılık dahil üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu tüm muhataplarımıza açık açık aktardık.
Masada çözebilecek meseleleri silahla, kaosla, önüne gelen her şeyi bombalamayla halletmeye çalışmanın ileride nelere yol açacağını kimse tahmin edemez.
Batı’nın sınırsız desteğiyle İran’a saldıran, Gazze’yi yerle bir eden bölgedeki her ülkeye kabadayılık taslayan İsrail aslında ne yaptığının farkında değil. Belki ileride yaptığı hatanın farkına varacak ama korkarız iş işten geçmiş olacak.”