Hoşgeldiniz  

“EN GÜZEL CEVABI CUMHURİYETİ İLAN EDEREK VERDİK.”

admin | 14 Kasım 2023 | Gündem A- A+

“EN GÜZEL CEVABI CUMHURİYETİ İLAN EDEREK VERDİK.”

Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. Yılı münasebetiyle mesaj yayımlayarak Kıbrıs Türk Halkının bayramını kutladı.

Karanfil mesajında, Kıbrıs Türk halkının verdiği tarihsel mücadelenin zorluğuna dikkat çekerek, 1974 Kıbrıs Barış harekatı ile adaya barışın geldiğini, 15 Kasım 1983 yılında da Cumhuriyetin ilanıyla bu zaferin taçlandığını ifade etti.

Karanfil mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kahraman Kıbrıs Türk halkının verdiği haklı mücadele dün olduğu gibi bugün de devam ederken, esaretle, silahla korku yaymaya çalışarak bizleri baskı ve tehditlerle bastırmaya çalışanlara en güzel cevabı Cumhuriyetimizi ilan ederek verdik.

Tarihimizin her anında yanımızda olan Anavatan Türkiye’mizin bizlere sağladığı güçlü ve koşulsuz destek sayesinde bugünlere gelirken, Cumhuriyetimizin kurulmasının üzerinden geçen 40 yıl hala aynı güç ve desteği hissediyor, her durumda Anavatanımızı yanımızda görüyoruz.

Bugün uluslararası kamuoyu bizleri tanımamakta ısrar etse de, yine Anavatandan aldığımız aynı destekle zorluklara göğüs geriyor, Devlet çatısı altında huzur, güven ve barış içerisinde yaşıyoruz.

Bize düşen en büyük görev, bize emanet edilen bu cumhuriyeti onurla, gururla ilelebet yaşatmaktır.

Ve bize bu cumhuriyeti emanet eden herkese sözümüz; Bu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır.

Bu bağlamda, Kahraman Kıbrıs Türk Halkının Cumhuriyet Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’e, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a, aziz şehitlerimize ve bugün hayatta olmayan Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor şükranlarımı sunuyorum.

Aynı zamanda hayatta olan Gazilerimize, Mücahit ve Mücahedelerimize, her koşulda yanımızda olan Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ne,  Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Ajans 392 Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle