Hoşgeldiniz  

İskele’de Karadenizliler Gecesi düzenlendi

admin | 04 Temmuz 2025 | Gündem A- A+

İskele’de Karadenizliler Gecesi düzenlendi

Geleneksel İskele Festivali kapsamında Karadenizliler Gecesi düzenlendi.

İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde yer alan etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de katıldı. 

Etkinlikte Karadenizli şarkıcı Ali Akurt, Karadeniz Kültür Derneği Girne Kuzeyin Yıldızları horon ekibi ve  İskele Belediyesi Yıldızlar halk dansları topluluğu sahne aldı.

Gecede İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun mesajı okundu. Sadıkoğlu mesajında, Karadenizliler Gecesi’nin İskele’nin kültürel mozaiğinde çok özel bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Karadeniz’in kendine has kültürü, kemençesi, horonu ve dayanışma ruhunun yıllardır yaşatıldığını kaydeden Sadıkoğlu, gecenin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Ajans 392 Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle