Hoşgeldiniz  

“KEYFİ ERTELEME KABUL EDİLEMEZ”

admin | 16 Eylül 2024 | Gündem A- A+

“KEYFİ ERTELEME KABUL EDİLEMEZ”

Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, okulların açılış tarihinin bir hafta ertelenmesi ile ilgili açıklama yaparak, yaşanan bu erteleme ile eğitimin göz ardı edildiğine dikkat çekti ve bu ertelemeyi eleştirdi.

Büsküvütçü’nün açıklaması şu şekilde;

Saygıdeğer Kıbrıs Türk Kamuoyu

2024-2025 eğitim öğretim yılı devlet okullarında planlanan tarih olan 16 Eylül 2024’te başlatılamamış, ani bir kararla bir hafta ertelenmiştir. Özel okulların eğitim öğretime aynı tarihte başlamasına rağmen, devlet okullarındaki bu gecikme, ülkemizde eğitimin ne denli göz ardı edildiğinin açık bir göstergesidir. İktidar partisi, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimini ikinci plana atarak, yalnızca kongre kaygısıyla bu ertelemeyi gerçekleştirmiştir.

Zaten fiziki açıdan içler acısı durumda olan okullarımızda; yetersiz sınıflar ve dersliklerle boğuşan öğrencilerimiz, prefabrik yapılarda veya çadır okullarda eğitim görmek zorunda kalmaktadır. Bu şartlar altında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan keyfi erteleme kabul edilemez.

Hiçbir hazırlık yapmayan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bu erteleme sürecinde de herhangi bir iyileştirme yapmadan, kongre hesaplarıyla haftayı devirmeye çalışmaktadır. Çocuklarımızın ve milletimizin geleceği, bu zihniyete emanet edilemez. Oturduğu yerden bakanlık oynamaya çalışan Nazım Çavuşoğlu ve mensubu olduğu zihniyet, derhal eğitim sisteminden uzaklaştırılmalıdır.

Aynı şekilde Başbakan Ünal Üstel’in de kongre hesapları uğruna eğitim sistemimizi katletmesine izin verilemez. Eğitim, siyasi hesapların ötesinde tutulmalıdır ve çocuklarımızın geleceği, milletimizin en değerli hazinesidir.

Milliyetçi Demokrasi Partisi olarak, bu durumu şiddetle kınıyor ve sorumluları milletimizin önünde hesap vermeye davet ediyoruz.

**Buray Büsküvütçü**

Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Ajans 392 Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle